Passar al contingut principal

Veus de Gilead

La inscripció no està oberta
PRESENTACIÓ

UNA EXPÈRIENCIA LECTORA SOBRE EL CONTE DE LA SERVENTA

Les veus de les dones, la capacitat de resistència davant la tirania, les fases de la lluna, el compromís, una missió perillosa però inevitable… són els ingredients de #VEUSDEGILEAD, la nova aposta de l'IVAJ Carnet Jove pels llibres, el joc, l’aprenentatge en valors i l’experiència interactiva mitjançant la lectura.

#VEUSDEGILEAD, nom d'aquesta nova aventura literària, està dirigida a joves des dels 16 als 30 anys, i proposa als seus participants un debat obert sobre feminisme, sexe, maternitat, religió, poder, rols de gènere i distopies literàries.

També és una invitació al joc, al viatge lector, a l’aventura literària, una autèntica experiència col·laborativa i participativa, amb debats, jocs i infinitat d’activitats virtuals i presencials entorn d’una obra literaria.

En #VEUSDEGILEAD, els lectors, les persones joves, es convertiran en els protagonistes d’un món d’experiències creat al voltant d’un llibre, El conte de la Serventa, i de la seua autora canadenca Margaret Atwood.EL LLIBRE

El conte de la Serventa de l’autora canadenca Margaret Atwood, és essencial i polèmica; una novel·la que ha anat impactant a successives generacions i que hui viu un merescut revival gràcies a la seua versió televisiva com a sèrie del canal HBO.

La novel·la ens trasllada a un món de ressons orwel·lians, la República de Gilead, una dictadura puritana on les dones són esclaves d'una concepció teocràtica del món. La veu de la protagonista, Defred, com la de moltes altres serventes de la República de Gilead, ha sigut silenciada, però Defred necessita contar la seua història. Com fer-ho allí on l'escriptura i la lectura estan prohibides?

Ajudar a registrar les paraules, la vida, l'experiència de Defred serà l'objectiu de les lectores i lectors de #VEUSDEGILEAD: donar-li veu, contar la seua història, portar-la a l'altre costat del mur, fora dels confins de Gilead.

Gràcies a la participació i la col·laboració de la Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Generalitat de València, i des del Pla de Foment de la Lectura i el Llibre "Llegim, llegim, llegim", pots accedir el llibre en format digital i de manera completament gratuïta, des de la plataforma de préstec digital, eBiblio, i des de la teua biblioteca municipal pública.

Mentre et traus el carnet de la biblioteca, pots llegir la introducció del llibre des de la plataforma, una vegada t'hages registrat.AL VIATGE LECTOR

LA MISSIÓ

Al llarg de quatre setmanes, la persona lectora es convertirà en membre del MAYDAY, l'organització clandestina formada per excriadas lliures que lluiten contra el règim patriarcal de Gilead, infiltrant-se en el seu territori i disposades a evitar que les històries de les dones continuen sent silenciades.

La missió és aconseguir que el testimoniatge de Defred isca a la llum: traure la seua veu, la seua història, a l'altre costat del mur, fora dels confins de Gilead. Allí, altres membres de MAYDAY, esperen els seus testimonis per a retransmetre'ls en el seu programa de ràdio clandestí, emés a mitjanit: programa de radio #LESNITESROGES.

El món necessita conéixer en primera persona les atrocitats que el règim de Gilead porta a terme amb les dones. Gràcies a les persones lectores, les experiències d'aquestes dones podran per fi ser conegudes i escoltades.

ESCAPE ROOM LITERARI

Escape Room VeusDeGilead

Es recrea l'ambient en el qual Margaret Atwood va construir la seua novel·la, el Berlín de la Guerra Freda, perquè les persones joves puguen familiaritzar-se amb el context històric en el qual va nàixer El conte de la Serventa i viure'l en primera persona.

El Malson de la Història és una activitat experiencial que crida l'atenció sobre el que ens està dient l'escriptora entre línies: la importància de l'experiència personal per a convertir-nos en persones més empàtiques, capaces de posar-nos en la situació dels altres.

CALENDARI

INSCRIPCIÓ

Obertura del termini d'inscripció: 1 d'octubre 2021.

Les etapes de lectura s'obrin en les següents dates que coincideixen amb les fases lunars que guien el viatge lector de #VEUSDEGILEAD:

🌗 Quart minvant: 28 d'octubre de 2021
🌑 Lluna nova: 4 de novembre de 2021
🌓 Quart creixent: 11 de novembre de 2021
🌕 Lluna plena: 19 de novembre de 2021


Footer VeusDeGilead


Detalls de la Lectura Oberta

 1. Organització

  IVAJ-VDG
 2. Codi

  IVAJv4
 3. Gènere

  Ficció Especulativa
 4. Breve descripción

  Reivindicació de les veus de les dones en un món distòpic i una aposta per l'educació en valors a través de la lectura i de la literatura escrita per dones.
 5. Inici de la lectura

  01 Oct 2021
 6. Fi de la lectura

  31 Dec 2023
 7. Inici Inscripció

  01 Oct 2021
 8. Fi Inscripció

  31 Dec 2023