Passar al contingut principal

Sense Rostre

Presentació


Sense Rostre

Una lectura oberta contra el buyying

Des de l’IVAJ Carnet Jove i en col·laboració amb LEA Lectura Abierta, us convidem a participar en aquest club de lectura participatiu, col·laboratiu i interactiu.
A través d'estratègies lúdiques i mitjançant la gamificació, Sense Rostre reflexiona sobre la capacitat de fer visible l'invisible, de mostrar el que normalment mantenim ocult per a denunciar l'abús i lluitar contra la violència, l'assetjament i el bullying.

Què significa l'heroisme? Solem identificar els rols heroics amb valors com la competitivitat, la força, la violència, la duresa. Però no sempre ens preguntem què significa exactament comportar-se amb valor, o què és realment ser fort en la vida real, ser valent. Què hi ha d'aquests altres atributs, a vegades silenciats, que ens defineixen com veritablement humans?
L'empatia, l'assertivitat, la capacitat d'identificar-se amb la vulnerabilitat aliena reconeixent la pròpia, la cura, l'afecte, el coratge de denunciar injustícies i abusos.

Aquest és el cor de Sense Rostre que es planteja com un recurs apropiat per al foment de la lectura en joves de 12 a 16 anys i com una ferramenta educativa per a la Xarxa de Professionals de Joventut.

Experiència lectora al voltant del llibre Invisible d’Eloy Moreno, on els “superpoders no són el que semblen”.EL LLIBRE

Invisible és un llibre especial. Publicat en 15 països, i en fase de preproducció de la seua tan esperada adaptació cinematogràfica, tracta un tema cru, complicat, ignorat durant massa temps i que hui més que mai mereix la nostra atenció: la violència o l'assetjament en els nostres col·legis i instituts.

Emotiva, commovedora, diferent... Invisible narra, a través dels ulls d'un xiquet, una història que podria ser la nostra. Qui no ha desitjat alguna vegada ser invisible? Qui no ha volgut alguna vegada deixar de ser-ho?

Invisible, como explica l’autor, Eloy Moreno, «és una història que parla sobre l'assetjament escolar d'una forma diferent, recordant-nos que tots formem part del problema i, sobretot, de la solució. Tant de bo servisca perquè cada vegada hi haja menys invisibles».

Com accedir al llibre

Gràcies a la participació i la col·laboració de la Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Generalitat de València, i des del Pla de Foment de la Lectura i el Llibre "Llegim, llegim, llegim", pots accedir el llibre en format digital i de manera completament gratuïta, des de la plataforma de préstec digital, eBiblio, i des de la teua biblioteca municipal pública.

Mentre et traus el carnet de la biblioteca, pots llegir la introducció del llibre des de la plataforma, una vegada t'hages registrat.

Al ViAtgE LecToR


Fer visible l’invisible

Fer visible l'invisible Janus

Janus, el líder de l’enigmàtic grup clandestí Sense Rostre, busca adeptes per a unir-se i lluitar contra els abusos i la violència. Tot va començar fa uns anys. Janus es va bloquejar, paralitzat per la por davant una situació de bullying. Va jurar que lluitaria per a visibilitzar les amenaces. I va fundar el grup Sense Rostre, amb una missió clara: fer visible l’invisible.

La Gent Sense Rostre no són superherois, són persones amb encerts i errors. L'important per a unir-se és no tindre por d'alçar la veu i no conformar-se.

Des de fa un temps, una ombra sobrevola la seu del grup, deixant rastres foscos i successos estranys. El manifest, l'expressió reivindicativa de la voluntat de La Gent Sense Rostre ha desaparegut.

El llibre Invisible posseeix les claus per a recuperar-lo.

Escape Room Literari: El Cau del Drac

Escape Room El Cau del Drac

L’origen de la lluita per l’equilibre en l’ésser humà entre el bé i el mal, está en Janus, un heroi quotidià que té dos rostres.

En el seu Diari va tancar tota la seua saviesa, els seus pensaments i els seus dubtes abans d’iniciar el moviment de Sense Rostre. Per a salvaguardar el Diari el va deixar en mans del Drac, un ser inmortal que manté l’ordre sobre l’esperit.

En aquesta aventura, les persones participants s'endinsaran en el Cau del Drac per a recopilar totes les fulles del Diari de Janus i aprendre de la seua saviesa. L'objectiu és obrir la porta final que els portarà a desemmascarar les dues cares de Janus. Per a fer-ho hauran de resoldre enigmes, trobar les claus de la seua transformació i superar l'alé del Drac: un oracle amb el qual podran continuar el seu camí a l'equilibri entre el visible i l'invisible.

La Missió

Durant cuatre setmanes, qui vulga formar part de La Gent Sense Rostre tindrà la següent missió d’espionatge: revelar qui s'amaga darrere de l’ ombra i recuperar el preuat Manifest del grup clandestí. El viatge lector es conforma en 4 accions. La persona lectora haurà de mostrar coratge i audàcia per a superar els reptes i recuperar en cadascuna de les accions, un fragment del Manifest Sense Rostre.CALENDARIInscripció al Viatge Lector

Inicio de Inscripciones: 01/10/2023

Obertura del termini d'inscripció: 1 d'octubre 2023.

El Viatge Lector de Sense Rostre, s'iniciarà el 6 de novembre de 2023 i durarà quatre setmanes

Escape Room Literari

A partir de l'1 d'octubre, i durant tot aquest mes, s'organitzaran els Escape Rooms presencials en els diferents territoris i municipis.Footer LaMemoriaPerduda


Detalls de la Lectura Oberta

 1. Organització

  IVAJ-LGSR
 2. Codi

  IVAJv8
 3. Gènere

  Literatura Viva
 4. Breve descripción

  Abús, violència, bullying… i enfront d'ells solidaritat, amistat, compromís, cures: són alguns dels temes de la novel·la i l'eix central de SenseRostre.
 5. Inici de la lectura

  06 Nov 2023
 6. Inici Inscripció

  01 Oct 2023
Inscriure's