Passar al contingut principal

La Fórmula Secreta

Presentació

Una ferramenta per a l'educació en valors a través del joc i la lectura.

Un misteri, un monstre, una lògia secreta, una història de terror, dos viatgers del temps, una aventura d’amor… Són els ingredients de #LaFórmulaSecreta, la nova aposta de l'IVAJ Carnet Jove pels llibres, el joc, l’aprenentatge en valors i l’experiència interactiva mitjançant la lectura.

#LaFòrmulaSecreta és una invitació al joc, al viatge lector, a l’aventura literària, una autèntica experiència col·laborativa i participativa, amb debats, jocs i infinitat d’activitats virtuals i presencials entorn a una obra literària, on els lectors, les persones joves, es convertiran en els protagonistes d’un món d’experiències creat al voltant d’un llibre L’efecte Frankenstein, i de la seua autora, l’ alacantina Elia Barceló.

Es tracta d’una iniciativa que incideix en l’educació en valors amb ferramentes d’oci educatiu i permetrà educar en camps com el gènere, el creixement personal, la participació o prevenció de la violència, al mateix temps que es fomenta la lectura, el debat i l’aprenentatge sobre altres èpoques històriques.

Tot això es portarà a terme a través de trobades, tallers, jocs, misteris... Fins i tot hi haurà un Escape Room! #LaFórmulaSecreta està carregada de sorpreses, per a fer de la lectura una autèntica experiència enriquidora, per a embarcar a les persones joves en un viatge lector veritablement transformador que actualitza i els apropa a una obra clàssica i als molts misteris, secrets i històries que amaguen els llibres.El Llibre

L’efecte Frankenstein d’Elia Barceló és una intriga en la qual conflueixen els gèneres de novel·la policíaca i novel·la gòtica. Premi Edebé de Literatura Juvenil en 2019 i Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2020, està escrita en castellà i traduïda al valencià.

La seua protagonista, Nora, és una jove contemporània que viatja a finals del segle XVIII, època de la Il·lustració alemanya, per a embarcar-se en una gran aventura.

La novel·la és un homenatge a Mary Shelley i comparteix paral·lelisme amb la seua obra Frankenstein o el modern Prometeu, llibre considerat com a fundador del gènere de ciència-ficció i de terror. L’univers de la novel·la L’ efecte Frankenstein s'expandeix per a incloure altres històries ja escrites o encara per escriure, i en les quals les persones joves participen llegint, jugant i aprenent, alhora que descobreixen, de manera divertida, una gran novel·la clàssica.

Gràcies a la participació i la col·laboració de la Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Generalitat de València, i des del Pla de Foment de la Lectura i el Llibre "Llegim, llegim, llegim", pots accedir el llibre en format digital i de manera completament gratuïta, des de la plataforma de préstec digital, eBiblio, i des de la teua biblioteca municipal pública.

Si et traus el carnet de la biblioteca, pots llegir els dos primers capítols des de la plataforma, una vegada t'hages registrat.L’autora

Imagen Elia Barceló

Elia Barceló és considerada la gran dama de la ciència-ficció. Ha escrit nombroses novel·les juvenils i per a adults i ha rebut nombrosos premis i reconeixements en literatura fantàstica i de ciència-ficció. Va nàixer a Alacant, va estudiar a València i actualment viu a Àustria.Al viatge lector

La Missió

La persona lectora es submergeix en la història com a viatgera en el temps i en l'espai, i forma part de l'Ordre dels Illuminati, per a ajudar Mary Shelley a recobrar la seua identitat, la seua memòria i tornar a 1816.
El llibre L’efecte Frankenstein en té la clau.

Escape Room Literari
Sello LaFórmulaSecreta

Cada 35 anys, l'Ordre dels Illuminati convida joves perspicaços a una Cerimònia d'iniciació. S'ha detectat un salt temporal en alguns membres de la Lògia. Els iniciats són posats a prova per a entrar en l'Ordre i verificar què ha succeït, i ajudar-los a tornar a la seua època perquè la història continue el seu curs.

Progrés

Els Territoris i les seues Cambres estan plenes de reptes i enigmes. A mesura que s'avança en la missió, van aconseguint ingredients d'una fórmula màgica, i creixen i progressen en estatus dins de l'Ordre dels Illuminati.

Laboratorios LaFórmulaSecretaCalendari

Continguts disponibles en obert

Després de l'èxit de les seues dues edicions al novembre del 2020 i maig del 2021, des d'aquest setembre vinent 2021, tots els continguts de #LaFórmulaSecreta estaran disponibles en obert per a qualsevol agent cultural, tècnic de joventut o jove que vulga gaudir d'aquesta experiència lectora.

Solament estan disponibles els continguts. Els debats i activitats en xarxes socials no es mantenen actius.


Footer LaFormulaSecreta


Detalls de la Lectura Oberta

 1. Organització

  IVAJ
 2. Codi

  IVAJv2
 3. Gènere

  Ciència-ficció
 4. Breve descripción

  Un misteri, un monstre, una lògia secreta, dos viatgers del temps, una aventura d’amor… Són els ingredients d’un món d’experiències creat al voltant de L’efecte Frankenstein d'Elia Barceló.
 5. Inici de la lectura

  17 Mai 2021
 6. Fi de la lectura

  31 Jul 2031
 7. Inici Inscripció

  10 Mai 2021
 8. Fi Inscripció

  31 Jul 2031
Inscriure's